vineri, 6 decembrie 2013

"MOS NICOLAE" CU "NUIAUA" PE MAFIA DIN MEHEDINTI

Care mafie? Asta de jos, despre care copilotul coabitant si tradator nu sufla o vorba...


DOSAR DE POLITICIAN:

Mafia locală din Mehedinţi condusă de liderii politici locali
REALITATEA.NET 
AUTOR: Silviu Mănăstire

Vorbeam zilele trecute despre unul dintre cele mai corupte judeţe ale ţării: Mehedinţi. Aici funcţionează o adevărată mafie locală, formată din poliţişti, procurori, politicieni şi afacerişti, conectaţi la contracte cu statul, în principal cu primăria Drobeta Turnu Severin, Consiliul Judeţean Mehedinţi şi cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare.



Zilele trecute, procurorii DIICOT l-au ridicat pe şeful poliţiei locale, Constantin Micşoniu, şi pe afaceriştii Constantin Bădescu şi Constantin Isvoranu într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudicii de peste 8 milione de euro. În dosar este vizat primarul de la Turnu Severin, Constantin Gherghe, dar şi apropiaţi ai baronului local Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi. Duicu şi Gherghe sunt jupânii Mehedinţiului, după ce la alegerile din 2012 PSD-ul condus de Duicu a câştigat zdrobitor alegerile. Gherghe este oficial membru PDL, dar a trecut în barca social- democraţilor. El este acum executantul baronului roşu Duicu – cel care se visează lider regional al PSD. O mică paranteză comică: modelul politic al lui Duicu este Liviu Dragnea (doi băieţi cu dosare penale care se simpatizează).

Reţeta mafiei de evazionişti de la Mehedinţi este clasică: firmele afaceriştilor Isvoranu şi Bădescu au încasat zeci de milioane de euro din contracte de asfaltare şi diverse lucrări de infrastructură, în special de la Primăria condusă de Gherghe. Apoi, prin intermediul nepotului primarului Gherghe, avocatul Sorin Crudiu, afaceriştii au intrat în legătură cu clanurile de interlopi din celebra localiate Strehaia, specializaţi în evaziune fiscală. Banii obţinuţi din contracte cu statul erau plătiţi prin firmele fantomă de la Strehaia, în baza unor facturi false. Apoi, banii erau scoşi la sacoşa din banca. Rădăcinile acestei afaceri sunt însă şi mai adânci şi developează o reţea mafiotă halucinantă.
Haideti să vedem personajele implicate şi rolul lor în reţea: primarul de la Drobeta, Constantin Gherghe, se plimbă prin oraş într-o limuzină de lux Audi A8. Maşina a fost cumpărată de avocatul Crudiu din banii obţinuţi de la evazionişti. Primarul a fost cel care a atribuit contractele evazioniştilor Isvoranu şi Bădescu. Primarul a fost găsit incompatibil de către agenţia de integritate în 2011 şi, teoretic, avea interdicţia de a mai ocupa o funcţie publică. Cel care ar fi trebuit să pună în aplicare decizia este prefectul Mehedinţiului, Nicolae Draghiea, omul baronului Duicu. Draghiea se face că plouă, Gherghe rămâne primar şi este astfel la mâna baronului Duciu, care îl poate executa când doreşte dacă nu este cuminte. Aşa că Gherghe este foarte cuminte şi face ce-i spune Duicu.


Alt personaj cheie din reţea este Constantin Micşoniu - omul de casă al primarului Gherghe, şeful poliţiei locale, fost subofiţer de jandarmi. Soţia lui Micşoniu este fata unui fost ofiţer de securitate şi patroana unei firme de protecţie şi pază, Vigilent Security. Această firma face pază la sediul Consiliului Judeţean Mehedinţi, dar şi la regia de activităţi nucleare. Firma de pază are de încasat 2 milioane de euro de la regie în condiţiile în care instituţia a intrat în insolvenţă.
Avocatul Sorin Crudiu era creierul acestei reţele, el făcea legătură dintre politicieni, oameni din justiţie şi evazioniştii fiscali. Crudiu este nepotul primarului Gherghe şi s-a căsătorit recent cu Sânziana Sarboiu, fiica procuroarei Carmen Sârboiu, fosta şefă a parchetului de la Turnu Severin. La cabinetul lui Sorin Crudiu au fost angajaţi pe sprânceană doar avocaţi care aveau rudenii în justiţie şi poliţie. Crudiu l-a angajat pe Narcis Bordea a cărui soţie este judecător la Tribunalul Mehedinţi, pe Marian Valon, fost poliţist la investigarea fraudelor şi pe Raluca Cercel, fata unui procuror de la Turnu Severin. Ca lucrurile să fie şi mai clare, avocatul Crudiu a angajat-o la cabinet şi pe fiica primarului Gherghe dar şi pe soţia sa, fiică de procuror.
Sediul cabinetului de avocatură este casa unde stă primarul. Avocatul Crudiu era cenzorul şi creierul operaţiunilor financiare ale evazionistului Bădescu, cel care făcea afacerile cu Primăria Turnu Severin. Cercul de relaţii şi bani se închide astfel, foarte clar şi firesc. După ce PSD a câştigat alegerile la Mehedinţi în ecuaţia evaziunii s-a înscris şi un anume Marian Despa, şoferul şi omul de încredere al baronului Adrian Duicu, şeful absolut al judeţului. Despa deţine o firma de construcţii care are sediul exact într-un imobil deţinut de baronul Duicu. Despa încasa şi el bani de la evazioniştii construcţiilor din judeţ dar, din relatările presei locale, Despa a început să câştige contracte şi cu Consiliul Judeţean, fie direct, fie indirect, adică primeşte bani de la şeful Duicu.

În final, cireaşa de pe tortul evaziunii fiscale de la Mehedinţi o pun tot oamenii din Justiţie. Mâna dreaptă a baronului Duicu în judeţul Mehedinţi este şeful Poliţiei, Ştefan Ponea. Soţia poliţistului Ponea este procuror la parchetul Curţii de Apel Craiova, iar sora lui Ponea este judecător, tocmai preşedintele secţiei de contencios administrativ al Curţii de Apel Craiova.
Vă întrebaţi probabil ce se va întâmpla cu acest mega-dosar penal cu legături politice la Mehedinţi. Evident, vă spun, va fi trimis în instanţă pe masa judecătorilor. Care judecători, ne întrebăm. Evident, judecătorii de la Craiova. Să fie dreptate până la capăt, nu-i aşa domnule Duicu?



Dar sa nu-l uitam nici pe primarul Gherghe care la -1C planteaza la platani de zor. Nu de alta, dar militianul vrea probabil sa termine de cheltuit banii contribuabililor inainte sa puna DIICOT-ul cosul pe el, iar in cazul in care "la famiglia" Ponea de la Currtea de Apel il albeste... atunci are activitate si la anul. Schimba platanii uscati cu altii, ca banul trebuie sa circule... de la contribuabili inspre buzunarele lor... si tot asa...



BA PARVENITILOR, BA PENALILOR DEMISIAAA! LA PUSCARIE CU MAFIA PSD! 


Atentie! 
Este interzisa copierea sau reproducerea publicatiilor acestui blog in scop politic sau comercial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu