sâmbătă, 29 iunie 2013

Barack Obama nu îl va vizita pe NELSON MANDELA la spital?!


 

Preşedintele american Barack Obama, aflat în Africa de Sud, nu îl va vizita pe "eroul său" Nelson Mandela, spitalizat în stare critică la Pretoria, a declarat sâmbătă un oficial american, relatează AFP, conform Mediafax.
"Preşedintele şi Prima Doamnă se vor întâlni în privat cu membri ai familiei Mandela, pentru a le prezenta urări şi se vor ruga în acest moment dificil."
"De dragul liniştii şi confortului lui Nelson Mandela şi la dorinţa familiei sale, ei nu vor merge la spital", a adăugat oficialul, în timp ce Obama sosea la sediul preşedinţiei sud-africane pentru o întâlnire cu omologul său Zuma.
Preşedintele american, care se află în a doua etapă a unui turneu african început în Senegal, a declarat vineri că nu are nevoie să se fotografieze cu simbolul mondial al libertăţii şi iertării.
 

El nu a exclus însă, în mod oficial, că îl va vizita, în funcţie de dorinţa familiei acestuia. Obama s-a întâlnit cu eroul luptei împotriva apartheidului în 2005, pe când era senator. Ei au vorbit, între timp, în mai multe rânduri, la telefon. O nouă întâlnire între cei doi, amândoi primii preşedinţi de culoare ai ţărilor lor şi laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace, a devenit imposibilă din cauza degradării stării sănătăţii lui Mandela. La vârsta de aproape 95 de ani, fostul preşedinte sud-african luptă împotriva unei infecţii pulmonare. Spitalizat de trei săptămâni, starea sănătăţii sale s-a ameliorat uşor joi, dar rămâne "critică", potrivit ultimului buletin medical.


Barack Obama a realizat "că nu are (ne)voie să se fotografieze cu simbolul mondial al libertăţii şi iertării"!
DE CE? Din cauza dezvaluirilor facute de americanul Edward Sonwden:
"Nu pot să las Guvernul american să distrugă viaţa privată a oamenilor".
"Unicul meu obiectiv este să informez oamenii despre ceea ce se face în numele lor şi despre ceea ce se face împotriva lor".
"Cred că nu mă pot întoarce acasă", recunoaşte acest fost angajat CIA. 
Edward Snowden a primit azil în Ecuador!  
"Autorităţile de la Quito i-au transmis cetăţeanului american Edward Snowden, fostul colaborator NSA, actele şi documentele necesare, care-i conferă acestuia dreptul de a intra pe teritoriul Ecuadorului, a anunţat postul de televiziune Univision, care are sediul în Statele Unite şi emite în limba spaniolă. Practic, acest demers garantează azilul politic acordat lui Snowden."

In anul 1985 subsemnatul si familia am primit azil politic in Statele Unite. Acum afirm ca daca unicul Presedinte de culoare al Americii a uitat ca strabunii sai au fost sclavi si tolereaza incalcarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor inseamna ca-si reneaga originea si suprima libertatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu