joi, 18 iulie 2013

PORT LA "RÂUL"... DUNAREA

Dupa ceva ani, recent am fost in "vizita" la Carol I, in pretinsul port Drobeta Turnu Severin. Spun asta pentru ca, asa cum se vede din fotografii, activitatea fluviala pe "raul" Dunarea, l-am citat pe eminentul subprefect Tuțu Octavian de Mehedinti, lipseste cu desavarsire... cu exceptia algelor si gunoaielor.
 


Si totusi, intr-un tarziu a aparut o nava de croaziera ce naviga  departe de malul romanesc, pe partea sarbeasca. M-am tot gandit ca un "prost", asa cum am fost clasificat de inteligentul dottore Duicu, ce motive pro si contra ar exista daca astfel de nave ar stationa in portul Drobeta.
 


Argumentele pro ar fi ca:

1.Securitatea pasagerilor de azi ar fi asigurata de Securitatea de "ieri", adica de Genovu Marinica, Seful Biroului  pentru Siguranta Navigatiei, fost ofiter al Securitatii,  in numele caruia desi exista o hotarare definitiva ca a facut politie politica, totusi este mentinut in functie. 
2. Ar putea lua cunostinta de "realizarile" primarului iubit si constata totodata nivelul de trai "decent"  al severinenilor.
3. Benevol, s-ar infrupta din bunatatile preparate de "mica" la Restaurantul "Palace", proprietatea familiei eminentei sale, dottore Duicu.

Argumentele contra ar fi ca:

1. Pe durata vizitei nava ar putea fi șutita si vanduta la fier vechi.
2. Dom' presedinte ar putea pune ochiul pe ea si "puuuf"... ar dispare ca magarul in ceata.
3. Exista riscul ca pasagerii sa fie "jecmaniti si imbarligati" de vreun "sarlatan de profesie". 




Concluzia: 
Dupa 23 de ani de "democratie" Romania este inca in deriva...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu