joi, 4 iulie 2013

"SARACUL" MILIONAR CRISTIAN BUSOI

Recent, Adrian Duicu m-a facut prost, iar "dottore" cu siguranta ca stie ce inseamna sa fii prost, ca atare incerc sa (ma) "luminez" prin ce metode "inteligente" au reusit parvenitii din politica sa-si acumuleze averile, stiind faptul ca romanul de rand se chinuie sa supravietuiasca de la o zi la alta.

Datorita intensei sale activitati din ultimul an in Mehedinti,  a recentei sale numiri in functia de presedinte al CNAS si relatiei  "speciale" pe care o are cu dottore Duicu, astazi ma voi ocupa de "ilustrul"  Cristian Busoi.
Acest Busoi mi-a retinut atentia pe 2 iunie 2012, la lansarea candidatilor USL la Drobeta, cand personajul sarea in sus ca un saltimbanc strigand "Duicu, Duicu" si pe care il numea "om de afaceri de mare succes". Cum se poate constata din inregistrarea video, tot el, l-a introdus pe Crin Antonescu ca "un presedinte care sa faca dreptate celor ce muncesc, un presedinte care sa faca dreptate celor ce nu fura, un presedinte care sa readuca speranta romanilor"  , iar Antonescu spunea: "Jos PDL, jos Basescu, jos mafia".  Ulterior, Sebastian Papaiani a lansat lozinca: "Sa moara ma-ta?" Accesați link-ul atașat pentru a viziona înregistrarea video...
https://www.youtube.com/watch?v=Io2mElO1K9Q

 Asa cum se vede in fotografiile de mai jos, in luna mai 2012, Olteanu canta deja "serenade" lui Duicu si USL-ului. Un lucru e cert, astia, la fel ca ceilalti, au mintit si mint precum respira.

Iata si comentariile in legatura cu Busoi si lansarea USL-istilor la Drobeta.
Si totusi, dupa ce i-am citit CV-ul lui Cristian Busoi am realizat ca avem de-a face cu o "somitate de medic", dupa cum afirma recent o PNL-ista...



Am inteles ca omul e bun la limbi si ca pentru cariera politica s-a  privat de somn vreo cativa ani, dar ca un "prost" facut de altii, tot nu am priceput cum a putut sa fie simultan europarlamentar, student la Drept, la Institutul Diplomatic, doctorand  la  Timisoara, notar la Drobeta si la Bucuresti...
O practica chestia aia cu teleportatul?
Intrigat de intrebare i-am studiat declaratiile de avere. Si... evrica!

Dupa cum se vede 04.052005, Cristian Busoi era un "parlit" de deputat, dar si medic stagiar, cu un apartament de 44,44mp, 10.000 USD si 5.000 Euro, ceva dividente la Bucuresti si drepturi de autor la Iasi.



Surpriza, in declaratia din data de 21.12.2005 proaspatul parlamentar ne informeaza ca a ramas cumva fara casa, dar nu si pe drumuri pentru ca noi "pleava" avem grija sa platim cazarea pentru alesii neamului...
Abia in declaratia de avere din 24.10.2006 aflam misterul. Dom' Busoi a "donat"  taticului apartamentul din Bucuresti, pentru 8.000 lei in data de 09.12.2005, fapt neconsemnat in declaratia din 21.12.2005. Apartament pe care "ticu" l-a vandut in data de 03.07.2006 pentru suma de 95.000 lei, deci nu avea nevoie de el. Totusi nu cred ca alesul a vrut sa ne tepuie, mai ales ca intre timp s-a casatorit, a devenit multiproprietar si  dator 300.000 Euro.





Din declaratia de avere din 31.12.2007 aflam ca recentul europarlamentar si-a tras o casa de 171,85mp in Bucuresti, un Audi4 si niste zeci de hectare de teren prin Timis, in timp ce consoarta, proaspat  notar, a incasat onorarii de aproape 200 mii lei. 


In declaratia de avere din 2008 nimic important, cea din anul 2009 nu am gasit-o, dar in cea din 2010 se pare ca proaspatul dottore a lovit loteria. Pe langa faptul ca familia si-a mai tras un apartament de 145.25mp in Bucuresti, unul de 90mp in Bruxelles,  bijuterii de inca 20.000 Euro si conturile s-au umflat cu alti vreo 200.000 Euro si-a permis sa imprumute 10.000 Euro si sa doneze lui "mica" pentru 1.500 lei casa si terenul din Crivina. Insa "bomba" acum vine, dom' Busoi declara la venituri din alte surse suma de 120.000 lei din vanzarea de actiuni Fondul proprietatea, iar in plus declara ca mai detine drept de creanta asupra a 15.765.634 actiuni la Fondul Proprietatea.

Cum a ajuns Busoi in posesia acestor milioane de actiuni ce valoreaza  niste milioane de Euro, cand si cu ce le-a cumparat sau cine si cand i-au fost donate nu se stie, dottore nu a declarat niciodata.





In anul 2011 familia Busoi isi mai garniseste conturile cu peste  1.1 milioane lei, adica vreo 250.000 Euro, banii fiind probabil din cei 1,5 milioane lei pe care dottore si consoarta i-au produs din activitati notariale in Bucuresti. Curios este ca in aceeasi perioada el a fost si notar stagiar si europarlamentar, de unde a incasat vreo 300.000 Euro. Si inca ceva, dom' Busoi isi aduce aminte sa declare terenul din Bucuresti de 78,75 mp dobandit in anul 2007.






In declaratia de avere din 2012 alta "bomba". Pe langa faptul ca per total conturile s-au umflat cu inca vreo 150.000 Euro, Busoi  o imprumuta pe "mica" cu 170.000 Euro si un SRL cu 1,2 milioane lei, adica in total cam 450.000 Euro. Pe de alta parte, incaseaza dividente pentru actiunile de la Fondul Proprietatea, echivalentul a vreo 250.000 Euro, vinde 1,6 milioane actiuni pentru alti vreo 200.000 Euro si incaseaza aproape 1 milion lei din activitati notariale. Pana aici cifrele se cam "pupa". Problema este ca tot in anul 2012 a cumparat si un imobil de 930mp in buricul targului la Drobeta, care doar la 500 Euro/mp ar face vreo 500.000 Euro. Cu ce bani?






Am crezut ca suma platita pentru imobilul din Drobeta de 930mp si terenul aferent de 310mp, cumparat in 2012, va apare cumva in declaratia de avere din 2013, dar m-am inselat. Pe langa faptul ca dottore Busoi a mai imprumutat-o pe "mica" cu alti 80.000 Euro si conturile familiei s-au ingrasat, desi veniturile din activitatile notariale s-au diminuat considerabil.






 Intrucat eu sunt "prost" nu pot sa trag concluzii in legatura cu modul in care dottore Busoi a ajuns milionar in Euro, nici daca aceasta avere este sau nu licita. Ce stiu sigur este faptul ca o armata de dottori, Ponta, Duicu, Busoi, Ponea si multi altii sunt putrezi de bogati, in timp ce romanul de rand se chinuie sa supravietuiasca de la o zi la alta. In aceasta situatie oricat de "prost" ai fi nu poti sa nu te intrebi cum mama dracului o armata de dottori nu sunt capabili sa vindece aceasta tara de saracie si hotie?

In plus, dottore Busoi l-a vizitat saptamana trecuta pe "pretenul" sau dottore Duicu, la Drobeta. Gurile rele vorbesc ca si-au lasat telefoanele in masina inainte de a intra la "negocieri" in hotelul Palace, proprietatea familiei Duicu. O avea ceva de-a face cu banii pentru Casa de Sanatate de unde dottore Duicu incaseaza lunar sume astronomice pentru RMN-ul familiei sau au discutat  pe cine sa  sustina la apropriatele alegeri pentru sefia PNL Mehedinti? In mod cert s-a discutat ceva ce serviciile nu trebuiau sa asculte...

Nu stiu pana cand va mai rabda poporul, ce stiu este ca acesti indivizi nu reprezinta interesele cetatenilor si ar trebui sa plece... ACUM!

 





3 comentarii:

  1. Nu stiu de ce, cand il vad pe Busoi, ma bufneste rasul. Are o moaca,parca din " marii comici ai ecranului " din filmele mute americane. Chiar nu se mai fac filme comice romanesti???. Sugerez un titlu : " Un caraghios la primaria Capitalei " sa radem, sa ne tinem cu mainile de burta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu de ce, cand il vad pe Busoi, ma bufneste rasul. Are o moaca,parca din " marii comici ai ecranului " din filmele mute americane. Chiar nu se mai fac filme comice romanesti???. Sugerez un titlu : " Un caraghios la primaria Capitalei " sa radem, sa ne tinem cu mainile de burta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu de ce, cand il vad pe Busoi, ma bufneste rasul. Are o moaca,parca din " marii comici ai ecranului " din filmele mute americane. Chiar nu se mai fac filme comice romanesti???. Sugerez un titlu : " Un caraghios la primaria Capitalei " sa radem, sa ne tinem cu mainile de burta...

    RăspundețiȘtergere